Activitats

València medieval

 

JOSEP MIQUEL ARQUES, DEPARTAMENT DE VALENCIÀ. El passat 11 d’abril de 2019, l’alumnat de 1r de Batxillerat dels grups B i C vam anar a València per donar classe diferent. Acció cultural del País Valencià (ACPV) organitzava amb el Centre Cultural Contemporània 9 d’octubre la ruta València Medieval, on relacionava la València del segle xv amb els autors i obres literàries d’eixa època. 

Eixíem passades les huit i arribàvem al Cap i Casal a les deu també passades. Ens dirigírem al Centre Cultural 9 d’Octubre on, una vegada satisfestes les necessitats fisiològiques i agafats forces amb un bon entrepà, s’iniciava la ruta al mateix centre cultural, amb la xarrada de les tres civilitzacions que van conviure al segle d’Or Valencià. 

La primera parada va ser a la Llotja de la Seda, edifici gòtic i que ens va impressionar amb tota la simbologia icònica, que explicada pel nostre guia, tot prenia sentit. Vam entrar sense ell, per tal d’entrar com a estudiants, i dins, ens va impressionar més. 

Només eixir trobàvem la casa de Jaume Roig, metge de la Reina Maria, dona de Martí l’Humà, que coneixia a sor Isabel de Villena, abadessa del convent de la Trinitat.

Prop de les dotze, i com que era dijous, ens dirigírem cap a la plaça de la Catedral per veure el Tribunal de les Aigües, creat al segle x, però convertit ja en una atracció turística. Es cridaren a tots els denunciants de les sèquies reals de València, no isqué cap denunciant i el tribunal es va desfer.

Continuàrem darrere de la catedral on acabà la visita, amb la xarrada sobre Ausiàs March, que està soterrat dins de la catedral valenciana i on llegírem uns versos d’un dels poemes més coneguts, “Veles e vents”.

Una visita molt constructiva, una classe diferent. Després temps lliure fins les 15:00 hores, per tornar a l’IES i concloure la visita a la capital del País Valencià.

Més fotos a: https://photos.app.goo.gl/BoszcwSP1tSLuhr17

 

Copyright 2011 Activitats. Custom Footer text
Joomla templates 1.7 free by Hostgator | piqpaq.com