Activitats

 

Encarem la pujada a Javalambre, agarrem el micròfom i els hi expliquem tots els detalls, les consideracions i les advertències. Són alumnes de 1r i de 2n que necessiten eixes explicacions però, que a vegades no les tenen presents. Viatjar a la neu, ja no només és un experiència gratificant, sinó que per a molts, és la primera vegada que ho fan i prima la maduració, i alguns, l’aprenen.

Hem acomplit l’horari. Paco va pels forfaits, i Manolo i Josep Miquel amb els 61 pel material: esquís, pals, votes i casc.

-      Profe, que a mi no me entran.

-      Fill, que tens les botes tancades, que no has sentit les explicacions?

Repartim els forfaits i automàticament un el perd, altre no troba els esquís, i alguns ja se’ls han intercanviat, coses del directe.

Però el repartiment dels esquís és lent, i l’estació caldria que el millorés, com també la gàbia, perquè ens donaren dues bosses gegants de brossa perquè posàrem les sabatilles i quan les arreplegàrem, a més del desordre estaven totes banyades.

A les onze ja estem tots a les pistes. Els primerencs, atrevits, proven sort amb la perxa, i els més avançats demanen anar a la perxa de més de l’esquerra. Els recordem que a les 12:00 comença el curs, que no es perden molt.

Arriben els monitors puntuals al punt d’encontre, i separen els avançats amb els iniciats. Paco, Manolo i Josep Miquel aprofiten les dues hores per esquiar, és el seu temps lliure. 

Per cert, si l’any passat entrà una borrasca i no poguérem aprofitar el viatge, enguany, el temps era perfecte: sol, temperatura apropiada, i ningú a l’estació, bé, nosaltres i tres o quatre autobusos més.

Es fan les dos i altra concentració de l’alumnat; toca dinar, amb un menú bastant apropiat i correcte: un primer, un segon, uns postres, però la beguda és massa escassa i hem de passar-los aigua a amagades. Per cert, puntualitat anglesa, per part de l’alumnat.

L’alumnat dina amb rapidesa i continua esquiant fins que tanquem l’estació. També ens hem ensenyat i l’embolic que tinguérem l’any passat el superàrem amb un ordre exhaustiu amb els esquís, pals i botes. Amb tot se’ns feren les 18.15, hora en què emprenguérem el camí cap a Rubielos de Mora, on teníem l’hotel.

Baixem les maletes, i primer organitzem els xics, seguidament les xiques. Dutxa obligatòria, hora en la sala de jocs fins l’hora del sopar. Altra vegada un sopar correcte: sopa castellana, llom amb creïlles, gelat, tot empassat amb aigua.

Els diem que tenen temps lliure fins les 23:30, però alguns reclamen que no poden més i volen anar a dormir. Petició concedida. Els avisem que demà els sonarà el telèfon de l’habitació aviat, 7:10 del matí. Tindrem alltre dia bastant dur.

Dimecres, 31 de gener de 2018 

Sona el telèfon. Els cossos no estan per a bromes, però hem de dir, que altra vegada, l’alumnat va estar de categoria, van ser puntuals a l’esmorzar, fins i tot, alguns ja tenien la maleta al rebedor de l’hotel. Els diem que esmorzen amb gana, que fins l’hora de dinar no tindran res, a no ser que vulguen pagar els preus desorbitats que posen les estacions d’esquí. També que s’òmpliguen les botelles, pel mateix motiu.

Fiquem les maletes a l’autobús i marxem cap a l’estació. Hi ha silenci en el trajecte, coses del cansament. Els expliquem com funcionarà el dia, igual d’intens, però les classes, en compte de tenir-les a les 12:00, a les 10:00, i som felicitats pels monitors de Javalambre perquè hem sigut l’únic grup que hem estat l’hora. La clau, l’haver matinat i la repartició minuciosa del material.

Abans que es desperdiguen, els diem que ens farem la foto conjunta, i totes i tots acceptem, mentre algú agafa neu, fa una bola i li la tira a l’amic/ga.

Les classes han sigut aprofitades ja que de no saber res, es van atrevir a anar  a  la part de Lapiaz, on es troba l’única pista vermella, on quasi no hi ha esquiadors, i hi ha el telecabina que puja a la part més alta de l’estació, 2000 metres.

 

Després de les classes, profes i alumnes, vam poder compartir baixades conjuntes per les pistes, i açò, fa que l’alumne trobe humà al professor. No només compartim l’esport, sinó l’ajuda al company que ha caigut, que et demane que li acostes al bastó quan ha caigut, que no pot posar-se la bota a la fixació de l’esquí...

Agafes el telecadira i parles de les experiències d’esquí, i comença l’interrogatori complaent per part de l’alumne, i que és un goig, aquests moments són un tresor i no es paguen amb diners.

  • Profe, no tindràs aigua?

  • Clar, home.

  • Ei, que són quasi les dos, anem-nos-en a dinar.

  • És veritat, hi ha fam.

Altra vegada, puntualitat. Repartim els tiquets del dinar i demanem permís per poder dinar els tres professors fora i controlar els esquís, ja que el dia anterior, s’intercanviaren esquís.

Vicente, un alumne de 1r de l’ESO, arriba deu minuts tard al dinar, s’excusa perquè diu que s’ha pegat una tonya (la detalla amb tots els ets i els uts) i quan es descorda la jaqueta, comprovem que no ens enganya, perquè la té plena de neu, com els guants.

Els recordem que abans de tornar els esquís, han de tornar el forfait i recuperar la fiança de 3€.

I és que el temps ha passat volant. Ja són les 17:15 i estem preparats per a la tornada. Els professors reparteixen les botelles d’aigua que han pogut arreplegar a l’hora del dinar, i com bons companys i companyes, les comparteixen.

  • Profe, ha estat genial, l’any vinent repetiré. Gràcies per tot!

L’esforç, la feina feta ha sigut recompensada amb eixe GRÀCIES.

Posem una peli perquè es tranquil·litze l’ambient, alguns volen dormir.

Fem la parada tècnica en Massamagrell, i avisem pel micro que arribarem a l’hora prevista, i els recordem que demà hi haurà classe!

Paco ens diu que ens passa el testic a Carlos i a Josep Miquel (ja que vol jubilar-se), perquè l’any vinent isca igual o millor que aquest meravellós viatge a Javalambre, i que de segur que tindran un bon record.

I donar l’agraïment a Paco Pla, per les hores dedicades perquè tot isquera a la perfecció.

Punt i final.

https://www.youtube.com/watch?v=fFP9SUWSUwY

IMATGES I VIDEO: JOSEP MIQUEL ARQUES

Copyright 2011 Activitats. Custom Footer text
Joomla templates 1.7 free by Hostgator | piqpaq.com