Activitats

Crònica de l’excursió al teatre

CARLOTA RIBES, 3er E. Dijous 14 de novembre vam eixir d’excursió amb la nostra professora de valencià.

Vam arribar al teatre principal en tram, per entrar a veure una obra sobre Joanot Martorell, l’escriptor de Tirant lo Blanc, l’obra cavalleresca més important de la literatura catalana.

L’obra era un monòleg interpretat per un sol actor, que ens va explicar l’obra Tirant lo Blanc amb un cert punt d’humor, sense entrar en massa detall, i suprimint les parts que no tractaven del propi Tirant. L’actor ho contava com si estiguera parlant a un ninot amb armadura que estava a l’ escenari. En acabar la història de Tirant, l’actor (interpretant a Joanot Martorell), ens va contar la seua pròpia història.

Joanot Martorell va ser un cavaller valencià, que durant tota la seua vida va escriure la seua única obra, més o menys inspirada en les seues experiències. Després es va arruïnar i va empenyorar el manuscrit. Tirant lo Blanc és com un resum de la vida cavalleresca de l’època i si ho busquem, una mica nostàlgic, perquè Martorell va viure endeutat i va perdre l’honor de la seua família.

L’actor va necessitar molt poc per contar la història, perquè a l’ escenari tan sols tenia unes quantes fustes i una estructura que a mi em va parèixer una tomba.

Després, vam eixir del teatre, i vam fer un passeig cultural per Alacant. Vam veure la Casa de Socorro, el mercat, la Basílica de Santa María i molts altres punts d’interès que utilitzarem per fer un treball després.

Vam visitar el MACA, el Museu d’Art Contemporani d’Alacant, on vam veure l’exposició de quadres i obres donades per Eusebio Sempere. Em va agradar molt la col·lecció d’art que vam veure. Eren molt boniques i costava una mica comprendre algunes, però va estar molt bé.

Després, vam agafar un tram de tornada ací per finalitzar un dia molt agradable, on vam aprendre i ens vam divertir a parts iguals.

 

Copyright 2011 Activitats. Custom Footer text
Joomla templates 1.7 free by Hostgator | piqpaq.com